Semi

Transport av bred og tung last med semitrailer

Semi (henger), eller semitrailer som det heter på folkemunne i Norge, er en lang tilhenger som trekkes etter en trekkvogn (motorkjøretøy). Semitraileren er et av de mest brukte transportmidlene innen godstrafikken i Norge, og internasjonalt.

Ved transport av bred last, uvanlige maskindeler eller store volum av paller er en semi (henger) et godt arbeidsverktøy som får jobben gjort.

Maskintransport til 35 tonn og 19 meters uttrekk

Ask Industrimontasje AS har semitrailere (hengere) med leidere for maskintransport opp til 35 tonn og med uttrekk til 19 meter. Dette gjør at vi kan utføre de fleste transportoppdrag, spesialtransporter og maskintransporter på en god måte.

Fordeler med semitrailer som transportmiddel

Grunnen til at semitraileren er et svært praktisk transportmiddel i forhold til for eksempel lastebil og henger er at den kun har én åpning. Dette er særlig praktisk ved lasting og lossing. Mange semitrailere blir benyttet innen termotransport, og de er da utstyrt med ett eller to aggregater for kjøl/frys/varme.

Dimensjoner, størrelse og maksimal belastning av semitrailer

Den forreste delen av semitraileren ligger over trekkvognens bakerste del. Trekkvognen belastes med ca. 40% av tilhengerens vekt. Semitraileren kobles til trekkvogna med en «kingpin» og «svingskive».

En semitrailer i «norsk» størrelse har plass til 33 Europaller (3x11) på gulvet. Ofte settes pallene to i høyden ved hjelp av bommer som holder det øverste laget oppe. Totalt fraktes da 66 paller i en semitrailer. Mange semitrailere har også sideåpning - det vil si at hele den ene langsiden kan åpnes for å lette lasting og lossing av ukurant gods.

Maksimal lengde og vekt for trekkvogn med tilhenger i Norge er 17,5 meter og 50 tonn uten dispensasjon fra Statens Vegvesen.

Montasje med 29Tm til 95Tm-kraner

I tillegg har vi annet utstyr som alt fra 29Tm til 95Tm-kraner for alle typer montasjeoppdrag. Vi har maskinhengere for transport av selvgående maskiner opp til 35 tonn, semitrailere med utrekkbare hengere og 80Tm kran. Vi har også hengere tilpasset våre kranbiler med lasteplan.

Skapbiler for lokal og regional transport

Vi har også vanlige skapbiler med begrenset plass til paller. Disse skapbilene passer best når man har begrenset mengde med gods som man ønsker å transportere. Skapbiler passer best til lokal og regional transport.

Spør oss gjerne om du skulle ha behov for effektiv frakt i Norge eller internasjonalt.